In English

Mentorointi

Mentorointiohjelma tuo kansainväliset osaajat ja työelämän lähemmäs toisiaan 

Talent Tampere –verkosto etsii kansainvälisiä osaajia ja työelämän konkareita syksyllä 2014 alkaviin mentorointiohjelmiin. Ohjelmassa oman alansa kokeneet ammattilaiset mentoroivat kansainvälisiä osaajia, jotka ovat alueen korkeakoulujen kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita tai suomalaisen työuransa alussa olevia maahanmuuttajia.
 
Ohjelman tavoitteena on vahvistaa mentoroitavan työnhakutaitoja ja kehittää hänen suomalaisen työkulttuurin tuntemustaan sekä parantaa ammatillisia verkostoja. Mentoroinnilla tarkoitetaan tukea ja ohjausta, jota osaava ja ammatillisesti kokenut henkilö antaa kehityshakuiselle nuoremmalle henkilölle. Mentorilla ei ole työllistämisvelvollisuutta. Ohjelma on maksuton ja perustuu vapaaehtoisuuteen.
Mentorit ovat oman alansa ammattilaisia kaikilta aloilta. Ohjelmiin osallistuvat mentoroitavat ovat:
  • Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston eri alojen ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita, jotka haluvat työskennellä Suomessa valmistumisensa jälkeen
  • jo valmistuneita ja Suomessa työuransa alussa olevia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, jotka haluavat rakentaa urapolkuaan Suomessa ja Pirkanmaalla.
Ohjelman kesto on noin kuusi kuukautta. Ohjelmassa mentori ja mentoroitava muodostavat keskusteluparin, joka tapaa noin viisi kertaa 1,5–2 h kerrallaan. Ohjelma sisältää lisäksi neljä yhteistä koulutuskertaa koko mentorointiryhmälle. Ohjelmia järjestetään yhteensä kolme,  kaksi englanninkielistä ja yksi suomenkielinen.
Ohjelmat järjestetään Tredean, Tampereen korkeakoulujen Unipoli Tampere –verkoston sekä Tampereen teknillisen yliopiston yhteistyönä.

Hae mentoriksi

Hae mentoroitavaksi

Information on mentoring programme for international students of TAMK, TUT and UTA
 

Lisätietoa:

Mari Taverne, Tredea Oy, mari.taverne(at)tredea.fi, puh. 040 801 2686
Laura Lindeman, Tampereen teknillinen yliopisto, laura.lindema(at)tut.fi, puh. 040 849 0594
Katariina Mikkonen, Unipoli Tampere, katariina.mikkonen(at)tut.fi, puh. 040 198 1831

Tervetuloa mukaan!


Myös Tampereen kauppakamari haastaa vaikuttamissuunnitelmassaan valiokunnat mukaan Talent Tampere -mentorointiohjelmiin!

Lisätietoa Talent Tampereesta

Lisätietoa korkeakoulujen Unipoli Tampere -verkostosta.

 


Print my factsClear my factsx